w programie wycieczki:
- Zakopane - spacer po Krupówkach, czas wolny na Krupówkach ok. 2 godzin do zagospodarowania we własnym zakresie;
- Muzeum Oscypka – pokaz wyrobu oscypka – zobaczymy jak powstaje najpopularniejszy z góralskich serów. Poznamy wszystkie etapy jego produkcji zgodnie z tradycyjną recepturą. Dowiemy się skąd pasterze wzięli się pod Tatrami, co to jest kosor, ferula czy pucenie. Wszystko w formie prezentacji z czynnym udziałem turystów;
- wieczorem wspólne gotowanie kwaśnicy przy kawie z ciastem – nie ma lepszej integracji jak wspólne gotowanie… Uczestnicy wycieczki wspólnie z gospodarzami będą gotować kwaśnicę na wieczorną obiadokolację. Zbieramy się na stołówce – każdy dostanie „przydział zadań” od szefowej kuchni. Przygotowywanie wspólnej potrawy będzie przy kawie z ciastem;
- na życzenie, możemy rozszerzyć pakiet o inne potrawy, np. wspólne pieczenie ciasta;
- obiadokolacja połączona z imprezą taneczną - (muzyka z głośników z własnego laptopa): obiad 2-daniowy oczywiście z kwaśnicą w roli głównej oraz zimna płyta (szwedzki stół – „swojskie jadło”): sałatki, galaretki drobiowe, deska wędlin, sery, roladki z tortilli, smalec swojski, ogórek kiszony, kawa/herbata;
- opcjonalnie biesiada z muzyką na żywo lub biesiada w chacie grillowej (wówczas kwaśnicę możemy gotować na ogniu) – płatne dodatkowo
- drugiego dnia relaks: baseny termalne Bania – 14 basenowych niecek, zjeżdżalnie o łącznej długości ponad 300 metrów, gejzery, armatki wodne, jacuzzi, sztuczne fale gwarantują w Termie Bania super relaks i wodną zabawę na najwyższym poziomie. A wszystkie te atrakcje działają niezależnie od pogody i temperatury na dworze. Pobyt na basenach w „strefie zabawy” 3,5 godziny;
* opcjonalnie na życzenie grupy wieczorem biesiada z dancingiem przy muzyce na żywo – obiadokolacja połączona z imprezą taneczną przy góralskim zespole na żywo. Podczas wieczornej biesiady, zimna płyta na stołach;